European Flight Training Center B.V.

Het vliegopleidingscentrum van Nederland!

ATPL | CPL | PPL | CR-ME | IR | CB-IR | EIR | FI | IRI | CRI | PBN | NR

Groningen Airport Eelde (EHGG/GRQ)

https://eftc.eu | +31(0)50 203 1980 • Business Jet
  YOUR CAREER?
 • Flight Deck
  SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ATPL OPLEIDING!
 • Pilot at EHGG
  EFTC, FOLLOW YOUR DREAM!


AIRLINE TRANSPORT PILOT LICENCE (ATPL)Het doel van de fATPL(A) (frozen Airline Transport Pilot License) opleiding is om u dusdanig te trainen dat u kundig genoeg bent voor het verkrijgen van een fATPL met alles ratings en opleidingen welke nodig zijn voor het verkrijgen van een 


frozen Airline Transport Pilot Licence - ATPL(A)


Na het behalen krijgt u de volgende privileges:


Alle privileges uitoefenen van een  CPL(A)


Optreden als Pilot in Command (PIC) op verkeersvliegtuigen met de restricties van FCL.060 en subpart FCL.305 CPL


Optreden als Co-Piloot op verkeersvliegtuigen met de restricties van FCL.060

EASA Logo
IL&T Logo

Al onze opleidingen worden door erkende beroepspiloten gegeven welke tevens een extensieve opleiding hebben gehad tot vlieginstructeur en hebben in alle facetten lesgegeven van de fATPL opleiding . Alle vlieginstructeurs die deze exclusieve fATPL opleiding onderwijzen hebben allen jarenlange ervaring in het opleiden van verkeersvliegers. Zij weten als geen ander welke eisen worden gesteld en daarmee vergroot u uw slagingskans enorm.  Voor een uitleg wat een frozen ATPL nu precies is hebben we een blog-post gemaakt.

 

Vliegen met opleidings professionals, wel zo slim dus!

Vliegen vanaf de eerste dag!


De fATPL opleiding is een zeer uitdagende opleiding voor mensen met de ambitie om beroeps of airline piloot te worden. Het is niet makkelijk om een gedegen opleiding te vinden waarmee u in een keer klaar bent. Daarom heeft EFTC de diverse benodigde opleidingen zorgvuldig op een rij gezet en is tevens  door Inspectie Leefomgeving en Transport bevoegd om al deze opleidingen aan te bieden. 


Omdat een dergelijke opleiding veel vakkundigheid en inzicht van de instructeurs vereist, zal de opleiding alleen worden gegeven door een team welke reeds jarenlang met success verkeersvliegers opleidt en deze tevens af heeft geleverd bij tientallen luchtvaartmaatschappijen. Dit waarborgt een goede kwaliteit en continuiteit in de gegeven opleidingen, u heeft immers niets aan een opleiding waarmee u niet door de gradings en strenge eisen van luchtvaartmaatschappijen komt. EFTC zorgt met deze opleiding dat u een streepje voor heeft en daardoor makkelijker instroomt bij een luchtvaartmaatschappij.


Onze Vloot


EFTC maakt gebruik van de modernste glass-cockpit vliegtuigen en simulatoren voor de IFR opleiding en u wordt geleerd hoe om te gaan met de modernste systemen die men heden ten dage in de cockpit vindt. De cockpit van tegenwoordig vereist een volledig andere benadering dan de oude methodes die door veel scholen nog wordt onderwezen.  Vraag ernaar indien u zich orienteerd of de school is uitgerust met hypermoderne glass-cockpit simulatoren en vliegtuigen, u bereidt zich tenslotte voor om te gaan vliegen op een modern verkeersvliegtuig zoals een Airbus of B737NG. Onze instructeurs zijn meesters in cockpit management van moderne vliegtuigen en kunnen dit daarnaast vanwege hun jarenlange ervaring met Glass-Cockpit feilloos overbrengen. Kijk ook eens bij onze vloot voor een impressie van onze vliegtuigen.


Opleiding in Nederland!


Maar bovenal is het, naast intensief, ook een leuke opleiding, vanaf dag één vliegt u al bij ons en begint u aan de weg naar uw eerste solo. Het zogenaamde VFR gedeelte wordt ook vanaf vliegveld Eelde gedaan en dagelijks vliegt u naar buitenlandse of binnenlandse bestemmingen. Naast het vliegen vanaf dag één, begint ook de theorie op de eerste dag, zo leert u dagelijks tijdens het vliegen toepassen wat u in de theorie heeft geleerd.


De opleiding kan daardoor erg snel worden doorlopen, u bepaalt zelf, samen met de school, het tempo waarin u studeert, daarmee is de weg vrij naar bijvoorbeeld een baan naast de opleiding, waardoor de kosten binnen de perken worden gehouden. Levensonderhoud en werk is natuurlijk ook een factor om rekening mee te houden. Indien u bijvoorbeeld tijdens een opleiding 2 a 2,5 jaar op school zit, lopen de extra onkosten vanwege gederfde inkomsten van uw werk, al snel met

circa € 30.000 op (al naar gelang uw baan natuurlijk), dit wordt bij ons (gedeeltelijk) voorkomen omdat u tijdens de opleiding gewoon een baan zou kunnen houden. Ook moet u extra woonruimte huren in de tijd dat u bij de school verblijft wat ook al snel oploopt. Dit is natuurlijk ook iets om bij de begroting goed te overwegen. Hieronder hebben we ter verduidelijking een vergelijking neergezet van EFTC met een willekeurige andere vliegschool.


Geen Financieel Risico


Zeker niet onbelangrijk is het financiële aspect. Bij een geïntegreerde opleiding wordt de opleiding meestal in 4 delen betaald en is de vliegschool na 12 maanden door de bank betaald, jij moet de bank vanaf dag één terug betalen, dit gebeurd door de rente bij de lening op te zetten. Stopt de vliegschool na of tijdens die 12 maanden dan ben je je geld kwijt en sta je met lege handen omdat er pas aan het eind van de opleiding een brevet volgt.  Na 24 maanden heb je ook al 24 maanden rente betaald aan de bank zonder dat je de kans hebt gehad om te werken voor de aflossing, je moet immers verplicht op school aanwezig zijn bij een geïntegreerde dagopleiding. Vaak wordt dan ook nog levensonderhoud meegefinancierd vanwege de dagopleiding. Daar moet je terdege rekening mee houden. De gemiddelde schuld van een student die middels een dergelijke oude financiering is gefinancierd ligt tussen de 160.000 en 200.000 euro.


Bij de fATPL van EFTC werkt het anders, iedere module wordt separaat afgesloten en je hebt nooit meer betaald dan tot dat niveau. Zo kunnen we ook aan het einde van een module goed bekijken of je op niveau zit, immers het wordt afgesloten met een examen en een nieuwe rating of brevet. Omdat je niet de hele dag verplicht op school hoeft te zijn kun je alvast gaan werken voor de aflossing. Op die manier loop je geen enkel financieel risico en weet je zeker dat je op het juiste niveau zit.  


PRIJSVERGELIJK!


Rekent u zelf maar eens  uit hoeveel u bespaart met onze aanpak!

Gecombineerd Theorie en Vliegen van de eerste dag, wel zo slim!

Kosten

± € 74.900,- *

Tijdelijk ter introductie € 69.995 *

 

De opleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 

Class 1 Medische Keuring

ATPL Selectie (Pilot Selection Test ) **

ATPL Selectie door EFTC (Simulatortesten)

PPL Theorie (boeken en online leeromgeving bij Orbit)

ATPL Theorie (Online leeromgeving bij Orbit)

ATPL Theorie ondersteuning (op onze school)

LPE (Language Proficiency)
PPL(A) (Private Pilot License) (45 uur)
MEP(A) (Multi-Engine Piston) (6 uur)
Night Rating (5 uur)

Hourbuilding (88 hours required for PIC and x -country hours)
CPL(A) (Commmercial Pilot License) (15 uur, incl. 5 uur complex)
RT(IFR) (Radio Telephony License)
IR(A) SE (Instrument Rating Single-Engine) (50 uur)

IR(A) ME (Instrument Rating Multi-Engine) (5 uur x-over)

PBN Opleiding (Performance Based Navigation, GPS) (1.5 hours) 

PBN Opleiding Academic part (6 hours)
MCC (Multi Crew Coordination Course) (20 uur)

 

Totaal aantal uren: 235

 

Wat zit er allemaal bij inbegrepen ?

 

Alle bovenstaande onderdelen, plus

 

 • 1 x poging voor de benodigde examens

 

In verband met variabele kosten is dit exclusief landingen, ATC, baanverlichting, woon en verblijfkosten.

 

Mocht je twijfelen of iets er wel of niet bij inzit kun je ons mailen.

 

De opleiding vindt volledig plaats in Nederland vanaf IFR vliegveld Eelde. Naderingen en VFR/IFR vluchten worden dagelijks uitgevoerd vanaf Eelde naar Duitsland, Denemarken, Noorwegen Belgie en Frankrijk. De MCC course wordt uitgevoerd op een B737-800NG.

 

* Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen gebaseerd op behalen van de bevoegdheden met de minimaal benodigde aantal uren. Prijspeil brandstof 09/2018.

 

** De door ons geselecteerde test is door veel luchtvaartmaatschappijen een geaccepteerde test, deze geeft je een reële kans om in aanmerking te komen bij gerenomerde luchtvaartmaatschappijen.

 

Minimum aantal vlieguren
Tijdsbestek
Benodigde Vooropleiding
Benodigde Medische verklaring
Minimum Leeftijd
Note
Theorievakken
 • General Navigation
 • Instruments
 • Flight Planning
 • Meteorology
 • Human Performance & Limitations
 • VFR Communications
 • Mass & Balance
 • Aircraft General Knowledge
 • Aviation Law
 • Performance
 • Principles of Flight
 • Operational Procedures
 • Radio Navigation
EFTC Theorie
Theorie Opleiding

EFTC biedt de meest uitgebreide ATPL opleiding aan die u in Nederland zult vinden. Onze prijzen zijn all inclusive voor de minimum benodigde uren*. Geen externe kosten voor theorie en/of extra opleidingen! Aan het eind van de opleiding bent u in het bezit van alle verschillende bevoegdheden en kunt u in principe overal solliciteren. Zowel bij de airlines als bij andere vliegbedrijven. Hiermee vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt!

 

Ook is het mogelijk om na de ATPL opleiding uw bevoegdheden uit te breiden met een Flight Instructor Rating (FI(A)), Instrument Rating Instructor (FI(IR)) of IRI(A) en een Class Rating Instructor Rating (CRI(A) MEP). Wellicht kunt u na het behalen van uw FI(A) direct bij ons aan de gang!

De voor de fATPL Opleiding benodigde theorie wordt uitbesteed aan Orbit Groundschool. De reden hiervoor is dat het een erg intensieve theoretische opleiding is die anders dagelijks bij ons in groepsverband zou moeten worden gedaan. Door dit onder te brengen bij een separate theorieschool kunt u in uw eigen tempo en deels online de benodigde theorie doen. Eens per jaar bezoeken wij de theorieschool om de standaards te keuren.

Deze aanpak heeft tot voordeel dat u niet fulltime ter beschikking van de school dient te zijn en daarom bijvoorbeeld een bijbaantje kunt nemen om de kosten binnen de perken te houden.

Ervaring


De ervaringsuren worden gemaakt door naar europeesche bestemmingen te vliegen. EFTC heeft een bijzonder uitgebreide lijst van training airports waaruit de vlieger kan kiezen. De dagelijkse bestemmingen zijn over het algemeen Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Belgie, Noorwegen, Polen, Zwitserland en Oostenrijk.

Alle vliegvelden die op de EFTC lijst staan zijn door ons persoonlijk bezocht en goedgekeurd als zijnde veilig.


In de en-route fase van de IFR opleiding staan tevens de grote Duitse vliegvelden, u vliegt hier samen met de instructeur heen en volgt dezelfde procedures als welke in de grote luchtvaart worden gevolgd. Daardoor bereid u zich optimaal voor op uw toekomstige baan en sollicitatie.


Leren van elkaar!


Op de meeste vluchten zijn 2 leerling-vliegers en een instructeur. Samen gaat u op pad naar een bestemming binnen Europa. Vaak worden er verschillende "benen" of "legs" gevlogen. het grote voordeel hiervan is dat de leerling-vlieger die achterin zit kan leren van de fouten van zijn collega voorin. Door dit concept wordt de leercurve enorm vergroot en de vliegtijd wordt optimaal benut.European Flight Training Center, follow your dream!

In tegenstelling tot wat men vaak denkt hoeft een piloot niet verplicht een minimum aantal uren te vliegen per jaar. Dat is geheel aan u. U kunt ook, indien u eens een jaar minder tijd heeft in plaats van ervaringsuren een uurtje met een van onze examinatoren op stap gaan voor een zogenaamde proficiency check. Wij zijn door EASA geautoriseerd  om uw brevet te mogen verlengen voor bijna iedere rating.

AANVRAAG FORMULIER AIRLINE TRANSPORT PILOT LICENCE - ATPL(A)