European Flight Training Center B.V.

Het vliegopleidingscentrum van Nederland!

ATPL | CPL | PPL | CR-ME | IR | CB-IR | EIR | FI | IRI | CRI | PBN | NR

Groningen Airport Eelde (EHGG/GRQ)

https://eftc.eu | +31(0)50 203 1980  • Business Jet
    YOUR CAREER?
  • Flight Deck
    SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ATPL OPLEIDING!
  • Pilot at EHGG
    EFTC, FOLLOW YOUR DREAM!

CLASS RATING 
INSTRUCTOR COURSE CRI(A) MEP 
Het doel van de CRI(A) (Class Rating Instructor Course) opleiding is om u als FI(A) houder, zodanig te trainen dat u kundig genoeg bent om PPL en CPL vliegers op te leiden voor de volgende ratings :


Multi Engine Piston Class Rating MEP CR(A)


Na het behalen krijgt u de volgende privileges:


De bevoegdheid om vliegers op te leiden voor de ratings MEP CR(A)

EFTC op Groningen airport Eelde is geautoriseerd om vlieginstructeurs op te leiden voor de CRI(A) rating.


Voor wie ?


De CRI(A) is bedoeld voor die mensen die les willen geven op een Multi-Engine vliegtuig. Dit kan een FI(A) zijn, maar dit hoeft niet perse. Indien u over de benodigde uren (500 totaal en 15 op klasse in de laatste 12 maanden)  en MEP(A) beschikt kan iedere vlieger deze opleiding volgen.


Bedenk wel dat, indien u geen FI(A) bent u een uitgebreidere versie van de theorie nodig heeft. Indien u niet over de benodigde uren in de afgelopen 12 maanden beschikt neemt u dan even contact met ons op. U zou zich dan kunnen oriënteren om de volledige FI(A) opleiding eerst te doen, die biedt meer privileges en u bent interessanter voor een vliegschool.  Met een CRI(A) alleen mag u namelijk niet opleiden voor de afgifte van een brevet document, alleen voor een rating. Voor een geïntegreerde school zal u daarom afvallen als kandidaat voor de functie van MEP instructeur.


Wat kunt u er mee ?


U mag met een CRI(A) kandidaten opleiden voor de Multi-Engine Class rating.

Al onze opleidingen worden door erkende beroepspiloten gegeven welke tevens een specifieke opleiding hebben gehad voor het opleiden van vlieginstructeurs.

Alle vlieginstructeurs die deze exclusieve FI  opleiding onderwijzen hebben allen jarenlange ervaring in het opleiden van  MEP Class Rating instructeurs en  Multi Engine kandidaten.  Zij weten als geen ander welke eisen worden gesteld en daarmee vergroot u uw slagingskans enorm. 

Vliegen met professionals, wel zo slim dus!


Eventueel bestaat na de opleiding de mogelijkheid voor het instromen in onze eigen vliegschool, dit is echter afhankelijk van prestaties en vraag.

Schatting kosten

± € 3325,-  voor FI (ME) 

± € 4825,-  voor CRI

 

* In verband met variabele kosten is dit bedrag exclusief landingen, examens, ATC en baanverlichting.

Minimum aantal vlieguren
Tijdsbestek
Benodigde Vooropleiding
Benodigde Medische verklaring
Minimum Leeftijd
Note
Theorievakken

10 uur Theorie, Briefing Practice, theory refreshment, training pre- and 
postflight briefings.

25 uur Teaching & Learning alleen bij CRI niet bij FI(ME)

Theorie Opleiding

De voor de CRI (A)Opleiding benodigde theorie wordt door EFTC zelf onderwezen. De theorie bestaat uit het weer paraat maken van de benodigde Multi Engine kennis. Dit wordt gedaan middels zelfstudie en klassikale briefings. 

Een gedeelte van de opleiding bestaat uit didactiek en hoe u dit in de praktijk moet brengen, dit geld niet indien u al FI bent.

U krijgt altijd les van een vlieginstructeur welke een specifieke opleiding heeft gevolgd om vlieginstructeurs op te mogen leiden en

hiervoor door IL&T is geautoriseerd.


Alvorens u in te schrijven voor deze Flight Instructor Course adviseren wij u om een afspraak te maken met onze Chef Instructeur om de diverse mogelijkheden door te spreken en om de geschiktheid voor deze opleiding te bepalen. Neemt u voor de start datums of een afspraak even contact met ons op. 


Aanvraag Formulier Class Rating Instructor - CRI(A) MEP