European Flight Training Center B.V.

Het vliegopleidingscentrum van Nederland!

ATPL | CPL | PPL | CR-ME | IR | CB-IR | EIR | FI | IRI | CRI | PBN | NR

Groningen Airport Eelde (EHGG/GRQ)

https://eftc.eu | +31(0)50 203 1980  • Business Jet
    YOUR CAREER?
  • Flight Deck
    SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ATPL OPLEIDING!
  • Pilot at EHGG
    EFTC, FOLLOW YOUR DREAM!

INSTRUMENT RATING INSTRUCTOR COURSE (IRI) FI(IR)
Het doel van de IRI FI(IR) (Instrument Rating Instructor Course) opleiding is om u als FI(A) houder, zodanig te trainen dat u kundig genoeg bent om PPL en CPL vliegers op te leiden voor de volgende ratings : IR(A) CB-IR(A) E-IR(A).

 

Instrument Rating Instructor - FI(IR) | IRI(A)

 

Na het behalen krijgt u de volgende privileges:

 

De bevoegdheid om vliegers op te leiden voor de ratings IR(A) CB-IR(A) E-IR(A)

Indien u nog restricted bent volgt eerst een IRI en zodra u unrestricted bent de FI(IR)

EFTC in Eelde is geautoriseerd om vlieginstructeurs op te leiden voor de FI(IR) / IRI rating.


De Instrument Rating Instructor Course of FI(IR) is een vervolgopleiding die u kunt volgen als u aan de voorwaarden heeft voldaan welke voor deze

opleiding vereist zijn. Na het behalen van de FI(IR) rating mag u kandidaten opleiden voor het IR(SE), CB-IR(A) en EIR(A) brevet. U kunt dit eventueel combineren met de opleiding voor CRI (class rating instructor) waarmee u  daarna ook op mag leiden voor de IR(ME) rating.


De FI(IR) / IRI opleiding is een relatief korte opleiding. U bent natuurlijk al een behoorlijke tijd piloot of instructeur met voldoende uren. De eisen en opleiding voor de Instrument Rating Instructor Course worden hieronder samen gevat. In het geval van de IRI opleiding kan het zijn dat bepaalde delen worden gecombineerd met de FI(A) opleiding. (Het Teaching and Learning onderdeel)

Al onze opleidingen worden door erkende beroepspiloten gegeven welke tevens een specifieke opleiding hebben gehad voor het opleiden van vlieginstructeurs.

Alle vlieginstructeurs die deze exclusieve FI  opleiding onderwijzen hebben allen jarenlange ervaring in het opleiden van  Instrument instructeurs en Instrument studenten.  Zij weten als geen ander welke eisen worden gesteld en daarmee vergroot u uw slagingskans enorm. Vliegen met professionals, wel zo slim dus!


Eventueel bestaat na de opleiding de mogelijkheid voor het instromen in onze eigen vliegschool, dit is echter afhankelijk van prestaties en vraag.

Schatting kosten

± € 2980,-  voor FI (IR) *

± € 5295,-  voor IRI *

 

* In verband met variabele kosten zijn genoemde bedragen 
schattingen en exclusief landingen, ATC, baanverlichting en examens.

* inclusief 5 uren extra zelf trainen op onze eigen gecertificeerde simulator voor een nog betere voorbereiding op het examen.

 

Minimum aantal vlieguren
Tijsbestek
Benodigde Vooropleiding
Benodigde Medische verklaring
Minimum Leeftijd
Note
Theorievakken

10 uur Theorie, Klassikale Instrument Briefings en zelfstudie

25 uur Teaching & Learning alleen bij IRI

Theorie Opleiding

De voor de IRI Opleiding benodigde theorie wordt door EFTC zelf onderwezen. De theorie bestaat uit het weer paraat maken van de benodigde instrument kennis. Dit wordt gedaan middels zelfstudie en klassikale briefings. 

Een gedeelte van de opleiding bestaat uit didactiek en hoe u dit in de praktijk moet brengen, dit geld niet indien u al FI bent.

PBN: De bevoegdheid om voor PBN op te mogen leiden valt niet onder deze opleiding. Neemt u even contact met ons op voor meer informatie.

U krijgt altijd les van een vlieginstructeur welke een specifieke opleiding heeft gevolgd om vlieginstructeurs op te mogen leiden en

hiervoor door IL&T is geautoriseerd.

-

Alvorens u in te schrijven voor deze Flight Instructor Course adviseren wij u om een afspraak te maken met onze Chef Instructeur om de diverse mogelijkheden door te spreken en om de geschiktheid voor deze opleiding te bepalen. Neemt u voor de start datums of een afspraak even contact met ons op. 

Aanvraag Formulier Instrument Rating Instructor - IRI(A)