European Flight Training Center B.V.

Het vliegopleidingscentrum van Nederland!

ATPL | CPL | PPL | CR-ME | IR | CB-IR | EIR | FI | IRI | CRI | PBN | NR

Groningen Airport Eelde (EHGG/GRQ)

https://eftc.eu | +31(0)50 203 1980  • Business Jet
    YOUR CAREER?
  • Flight Deck
    SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ATPL OPLEIDING!
  • Pilot at EHGG
    EFTC, FOLLOW YOUR DREAM!

PRIVATE PILOT LICENCE (PPL)Het doel van een PPL opleiding is om u zodanig te trainen dat u veilig en efficient kunt vliegen onder zogenaamde Visual Flight Rules (vliegen bij goed zicht, VFR).


Private Pilot Licence - PPL(A)


Na het behalen krijgt u de volgende privileges:


Alle privileges uitoefenen van een LAPL(A)


Optreden als Pilot in Command (PIC) op privé vliegtuigen zonder vergoeding

Het doel van een PPL opleiding is om u zodanig te trainen dat u veilig en efficient kunt vliegen onder zogenaamde Visual Flight Rules (vliegen bij goed zicht, VFR).


Private Pilot Licence - PPL(A)


Na het behalen krijgt u de volgende privileges:


Alle privileges uitoefenen van een LAPL(A)


Optreden als Pilot in Command (PIC) op privé vliegtuigen zonder vergoeding

Al onze opleidingen worden door erkende beroepspiloten gegeven welke tevens een extensieve opleiding hebben gehad tot vlieginstructeur. Alle vlieginstructeurs die deze exclusieve CPL opleiding onderwijzen hebben allen jarenlange ervaring in het opleiden van verkeersvliegers. Zij weten als geen ander welke eisen worden gesteld en daarmee vergroot u uw slagingskans enorm. Vliegen met professionals, wel zo slim dus!

Schatting kosten
Minimum aantal vlieguren
Tijdsbestek
Benodigde Vooropleiding
Benodigde Medische verklaring
Minimum Leeftijd
Note
Theorievakken
Theorie Opleiding

De voor de PPL Opleiding benodigde theorie wordt uitbesteed aan Orbit Groundschool. De reden hiervoor is dat het een uitgebreide theoretische opleiding is die anders bij ons in groepsverband zou moeten worden gedaan.

-

Door dit onder te brengen bij een gespecialiseerde theorieschool kunt u in uw eigen tempo en grotendeels vanuit uw huis online de benodigde theorie doen.

Eens per jaar bezoeken wij de theorieschool om de standaards te keuren.

De benodigde studie en zelfstudie is prima te doen voor een ieder die wat vrije tijd kan steken in een dergelijke opleiding. Zoals u ziet is de studiedruk niet echt hoog, maar het moet ook niet worden onderschat, het vergt wel wat vrije tijd en doorzettingsvermogen. 

In verband met de wat hogere landingskosten op Eelde, zullen de landingen (circuit training) hoofdzakelijk op het vliegveld Leer-Papenburg (EDWF) in Duitsland plaatsvinden welke op een half uurtje vliegen van Eelde ligt. Tijdens dit half uurtje vliegen kunt u het zogenaamde ‘airwork’ trainen om vervolgens de ‘circuits’ in Leer te doen. Meestal wordt er daarna getankt en is er wat tijd voor een kop koffie in het restaurant.


De opleiding kan plaatsvinden op onze Cessna 150 of op de grotere IFR gecertificeerde Cessna 182. (bijvoorbeeld voor lange of brede mensen). Ook vind een deel (5 uur) plaats op de simulator, het voordeel daarvan is dat het bij ieder weertype gegeven kan worden en de simulator, in tegenstelling tot echt vliegen,  even stilgezet kan worden voor een nadere uitleg. Ook kan deze simulator worden gebruikt zonder instructeur, om te oefenen bijvoorbeeld bij slecht weer.


Indien u wilt weten of vliegen ook iets voor u is, kunt u geheel vrijblijvend een proefles bij ons volgen. Dit is een geweldige ervaring en kan u helpen bij uw besluit. Na uw opleiding kunt u natuurlijk een van onze vliegtuigen huren voor een dagje Borkum of eventueel uw zakenreis.


European Flight Training Center, ook uw weg naar de privé luchtvaart!

In tegenstelling tot wat men vaak denkt hoeft een piloot niet verplicht een minimum aantal uren te vliegen per jaar. Dat is geheel aan u. U kunt ook, indien u eens een jaar minder tijd heeft in plaats van ervaringsuren een uurtje met een van onze examinatoren op stap gaan voor een zogenaamde proficiency check. Wij zijn door EASA geautoriseerd  om uw brevet te mogen verlengen voor bijna iedere rating.

Aanvraag Formulier Private Pilot Licence - PPL(A)