European Flight Training Center B.V.

Het vliegopleidingscentrum van Nederland!

ATPL | CPL | PPL | CR-ME | IR | CB-IR | EIR | FI | IRI | CRI | PBN | NR

Groningen Airport Eelde (EHGG/GRQ)

https://eftc.eu | +31(0)50 203 1980  • Business Jet
    YOUR CAREER?
  • Flight Deck
    SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ATPL OPLEIDING!
  • Pilot at EHGG
    EFTC, FOLLOW YOUR DREAM!

PROFCHECK VANAF VLIEGVELD EELDEHet doel van een proficiency check (Profcheck) is om uw huidige brevet geldig te houden of weer te maken, door de verplichte een of tweejaarlijkse check te doen. EFTC neemt profchecks af voor de volgende ratings : SEP - MEP - IR(SE) - IR(ME)

 

Profcheck vanaf vliegveld Eelde

 

Na het behalen wordt uw brevet direct afgetekend!

 

EFTC heeft de bevoegdheid om  profchecks af te nemen voor bijna alle ratings.

Waarom EFTC ?

 

EFTC in Eelde is geautoriseerd om profchecks af te nemen voor de MEP/SEP IR(ME) en IR(SE) ratings.

 

Bij EFTC is het natuurlijk mogelijk om vanaf de thuisbasis Eelde uw jaarlijkse MEP of IR verlenging en de tweejaarlijkse SEP Profcheck te doen. De Profcheck vanaf vliegveld Eelde voor MEP/SEP/IR worden uitgevoerd op onze eigen vliegtuigen of sim en met examinatoren die in dienst zijn bij EFTC.

 

Wij voeren proficiency checks uit voor de volgende ratings/classes: SEP, MEP, IR(SE), IR(ME). Natuurlijk rechtstreeks vanaf IFR vliegveld Eelde zodat u geen dure ferry hoeft te maken vanaf bijvoorbeeld Lelystad voor uw IFR naderingen! Verder wordt de profcheck afgenomen op een bijzonder nette DA42NG, deze heeft meer vermogen en is sneller dan de DA42TDI.  Profchecks kunnen in principe dagelijks af worden genomen vanwege goede beschikbaarheid van examinatoren en eigen vliegtuigen. Vergelijkt u ook de prijzen maar eens.

 

Een profcheck is dagelijks mogelijk op onze vliegtuigen, voor IR(SE) IR(ME) en MEP/SEP. Wij hebben hiervoor meerdere vliegtuigen beschikbaar waaronder onze DA42NG(IFR)C182(IFR), SR22(IFR|PBN) of de C150(VFR) voor de SEP.

 

Verlopen rating ?

 

Dit is in de regel geen probleem. Neemt u even contact met ons op. Ons gekwalificeerd personeel geeft u snel een overzicht hoe uw rating weer zo snel mogelijk geldig te krijgen. Eigen goedgekeurde simulator aanwezig om IFR te trainen.

Alle proficiency checks worden afgenomen door gekwalificeerde examinatoren welke aan onze school zijn verbonden. Ze hebben een ruime ervaring in het afnemen van de diverse profchecks, waardoor dit op een veilige en goede manier verloopt.

Schatting kosten

Profchecks vanaf Eelde:

 

SEP(A) 
SEP(A)+IR(A)

 

IR(A) SE

IR(A) SE op Simulator AL250

 

MEP(A)  (DA42NG) 
MEP(A)+IR(A)  (DA42NG) 

 

Extra PBN Check: Op Simulator

 

* Aangezien de prijzen van brandstof op dit ogenblik erg hoog zijn en heel erg sterk per week verschillen is het niet mogelijk om een goede schatting van de prijzen hier weer te geven. Indien u even contact opneemt kunnen we u een inschatting van de kosten mailen.

 

Schattingen, uiteindelijke prijzen zijn afhankelijk van prestaties, inclusief 21% BTW en exclusief landingen, ATC en administratiekosten. 

 

** meerprijs t.o.v. traditionele IR check, dit geldt wanneer er tevens een reguliere IR check wordt afgenomen.

 

Voor met name IFR/ME profchecks bent u goedkoper uit dan vanaf een VFR veld omdat u niet de dure ferry hoeft te betalen. Prijzen zijn bloktijden.

Minimum aantal vlieguren
Tijdsbestek
Benodigde Vooropleiding
Benodigde Medische verklaring
Minimum Leeftijd
Note
Theorievakken

n.v.t.

Theorie Opleiding

Verlopen ratings:

 

Bij een verlopen rating moet er een beoordeling komen van de benodigde training door de ATO. Hoeveel training  uiteindelijk noodzakelijk zal zijn, ligt aan een aantal zaken. Met name hoelang de rating verlopen is, is bepalend voor hoeveel training noodzakelijk zal zijn.

 

Er is een informatieblad voor verlopen ratings te vinden op de website van IL&T. Hierin staat een richtlijn welke een ATO kan volgen voor het bepalen van de benodigde training, dit geeft u enig idee. Het meest handige is om even een afspraak bij ons te maken zodat we tot een gedegen afweging kunnen komen van de benodigde training. (simulator aanwezig voor eventuele aanvullende evaluatie)

PBN: Om uw PBN bevoegdheid te houden dient u ieder jaar een RNP approach uit te voeren.

Deze approaches mogen op onze gecertificeerde simulator uit worden gevoerd.

Even een paar feiten en veelgevraagde vragen op een rij:


Voor een SEP hoeft u slechts eens per 2 jaar een proficiency check te doen. Deze check mag ook worden vervangen door een instructievlucht met een instructeur, u moet dan minimaal 1 uur vliegen met deze instructeur en u moet in de laatste 12 maanden minimaal 11 uur hebben gemaakt. Het twaalfde uur maakt u dan met de instructeur. Indien u niet over de benodigde uren beschikt (u heeft bijvoorbeeld geen tijd gehad) of u wilt uw SEP check combineren met een IR check, dient deze door een examinator af te worden genomen.


Voor wat betreft de instrument rating, deze mag eens per twee jaar af worden genomen in een gecertificeerde 

simulator. Het volgende/andere jaar moet het dus op het vliegtuig. Dit is handig indien u een SEP en een IR heeft. (aangezien de SEP twee jaarlijks is).

Op die manier bespaart u zich de approach, ATC en landingskosten uit en dit is dus aanzienlijk goedkoper


AANVRAAG FORMULIER PROFCHECK

Ik wil graag mijn profcheck doen op:

Ik beschik over de volgende brevetten/bevoegdheden:

Ik heb o.a. ervaring op de volgende type vliegtuigen (indien eerste keer profcheck bij EFTC)

Graag ontvangen wij een kopie van uw brevet (lukt dit niet online dan kan dit uiteraard ook bij ons op de vliegschool):

Gewenste data voor profcheck: